ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1 kilogramówcebula 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychbulion warzywny 3 szklanekczosnek 2 ząbkicukinia 0,5 sztukolej 1 łyżek stołowychrukola 0,5 szklanekpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Oczyszczona cebule posiekać, podsmażyć na maśle, dodać pomidory i chwile razem dusić, a potem zmiksować. Masę rozprowadzić bulionem. Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz rozdrobnionym czosnkiem. Zagotować. Umyta, osuszoną cukinie pokroić w paseczki i podsmażyć na oleju. Zupę rozlać do miseczek. Każda porcję posypać podsmażoną cukinią i drobno pokrojona rukolą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: