ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobakłażany 3 sztuksos sugo siciliana Italiamo 1 sztukczosnek 3 ząbkiser mozzarella Lovilio 2 sztukoliwa z oliwek z oregano Primadonna według uznaniasól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Oczyszczony czosnek drobno posiekać. Umyte bakłażany pokroić w plastry. Każdy plaster posmarować oliwą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Naczynia do zapiekanek posmarować odrobiną oliwy, na dnie ułożyć 2-3 plastry podsmażonych bakłażanów, przyprawić je do smaku sola i pieprzem, posypać czosnkiem, polać sosem sugo Italiamo. Całość przykryć kolejna warstwą bakłażanów, oprószyć sola oraz pieprzem i również polać odrobina sosu. Ser pokroić w kostkę i posypać wierzch każdej przygotowanej porcji. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 20 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia WłoskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: