ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet pangi 4 sztukprzyprawa do ryb według uznaniacytryna 1 sztukoliwa według uznaniamleko 1 szklanekmąka 15 gramówmasło 20 gramówczosnek 3 ząbkiprzyprawa jarzynowa według uznaniaśmietana 90 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniamasło 100 gramównatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz ziołowy według uznaniaWykonanie:Masło czosnkowe: 100g miękkiego masła utrzeć z roztartym ząbkiem czosnku i posiekana natką, dodać odrobinę pieprzu ziołowego oraz odrobinę sproszkowanej przyprawy jarzynowej. Uformować w wałek, zawinąć w pergamin i włożyć do lodówki.Opłukane, osuszone filety posypać przyprawą do ryb, posmarować oliwą i ułożyć w kieszonce z folii aluminiowej, a na każdej porcji położyć plasterek wyszorowanej cytryny i 2-3 wiórki masła czosnkowego i grillować 15 minut. Sos czosnkowy: z mąki i 20g masła zrobić zasmażkę, ubijając trzepaczką powoli wlewać zimne mleko, mieszając, zagotować. Doprawić roztartym czosnkiem, przyprawą jarzynową, solą oraz pieprzem i rozprowadzić śmietaną.Ryby wyjąć z folii i polać sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: