ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z pangi 800 gramówmąka 3 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychmasło sklarowane 3 łyżek stołowychcytryna 1 sztukkapary 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 0,5 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone filety obtoczyć w mace i smażyć na 4 łyżkach masła, aż się zrumienią (ok. 20 minut) i odstawić w ciepłe miejsce.Podgrzać sklarowane masło, dodać do niego otarta skórkę oraz sok z cytryny, kapary i posiekana natkę i włożyć usmażone ryby. Podgrzewać razem jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Uwagi:Pangę można zastąpić solą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: