ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukpomidory 3 sztukpapryka 1 sztukmielone mięso 200 gramówbakłażany 3 sztukczosnek 1 ząbkiryż 1 szklanekpasta pomidorowa według uznaniaser parmezan według uznaniaWykonanie:Bakłażany przekrój wzdłuż na połówki (pozostawiając ogonki), a następnie wydrąż. Środki bakłażanów zrumień na oliwie.Przesmaż mięso, pokrojoną cebulę i czosnek, obrane z skórki pomidory i ryż. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wydrążone bakłażany napełnij nadzieniem i przykryj przesmażonymi środkami. Nadziane bakłażany możesz posmarować pastą pomidorową i posypać papryką i parmezanem. Tak przygotowane wstaw na 15 minut do piekarnika lub duś przez 20 minut na najmniejszym ogniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29pyszne, bardzo dobre, na wiosne w sam razAutor: IzkaData: 2009-04-10Robię tak cukinie, muszę z bakłażanem spróbowac koniecznieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: