ßßß Cookit - przepis na Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby suszone 6 dekagramów
bułka zwykła 3 dekagramów
bułka tarta 2 dekagramów
cebula 5 dekagramów
tłuszcz 2 dekagramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka 15 dekagramów
jajo 1 sztuk
woda 1/2 szklanek
Wykonanie:
Grzyby dokładnie umyć , namoczyć na kilka godzin w wodzie.
Ugotować tak, aby zostało niewiele wywaru.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę , usmażyć na tłuszczu na jasnożółty kolor. Bułkę namoczyć w wodzie, natępnie odcisnąć z niej wodę przy pomocy sitka.
Odcedzić grzyby, wraz z bułką i cebulką przpuścić przez maszynkę.
Dodać tartą bułkę, sól i pieprz.
Z mąki , jaja i wody zagnieść ciasto, tak jak na pierogi.
Wałkować cieniutko , pokroić na kwadraty , nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej , zlepić brzegi.Dwa rogi u podstawy zlepić.Ugotować zaraz po uformowaniu.
Autor: amulet
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5686/Uszka-z-grzybami