Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 6 dekagramów
bułka zwykła 3 dekagramów
bułka tarta 2 dekagramów
cebula 5 dekagramówtłuszcz 2 dekagramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka 15 dekagramów
jajo 1 sztuk
woda 1/2 szklanekWykonanie:
Grzyby dokładnie umyć , namoczyć na kilka godzin w wodzie.Ugotować tak, aby zostało niewiele
wywaru.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę , usmażyć na tłuszczu na jasnożółty kolor.
Bułkę namoczyć w wodzie, natępnie odcisnąć z niej
wodę przy pomocy sitka.Odcedzić
grzyby, wraz z
bułką i
cebulką przpuścić przez maszynkę.Dodać
tartą bułkę,
sól i
pieprz.Z
mąki ,
jaja i
wody zagnieść ciasto, tak jak na pierogi.Wałkować cieniutko , pokroić na kwadraty , nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej , zlepić brzegi.Dwa rogi u podstawy zlepić.Ugotować zaraz po uformowaniu.Autor: amuletZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: