ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegodynia 1/2 kilogramówbulion warzywny 2 szklanekser topiony 1 kostekcebula 1 sztukmasło 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Dynię oczyść z nasion, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i chwilę podsmaż na maśle. Dodaj dynię i duś do miękkości. W tym czasie zagotuj bulion, dodaj serek topiony i często mieszając, podgrzewaj na małym ogniu ok. pół godziny. Przestudzoną dynię zmiksuj i wymieszaj z bulionem. Przypraw do smaku solą, białym pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Zupę można podawać z grzankami lub pieczywem czosnkowym (kromki bułki posmaruj masłem utartym z czosnkiem i zapiecz w piekarniku).Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: