Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 1/2 kilogramów
bulion warzywny 2 szklanek
ser topiony 1 kostek
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Dynię oczyść z nasion, obierz i pokrój w kostkę.
Cebulę obierz, posiekaj i chwilę podsmaż na
maśle. Dodaj
dynię i duś do miękkości. W tym czasie zagotuj
bulion, dodaj
serek topiony i często mieszając, podgrzewaj na małym ogniu ok. pół godziny. Przestudzoną
dynię zmiksuj i wymieszaj z
bulionem. Przypraw do smaku
solą,
białym pieprzem i świeżo startą
gałką muszkatołową. Zupę można podawać z grzankami lub
pieczywem czosnkowym (kromki
bułki posmaruj
masłem utartym z
czosnkiem i zapiecz w piekarniku).Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: