Wykonanie

Odkąd mam blender, pokochałam zupy kremy. To naprawdę fajna przystawka, którą można
zrobi ć praktycznie ze wszystkiego. Dziś na tapetę bierzemy
kalafiora :)Składniki:- różyczki z jednego
kalafiora- 1 litr
bulionu warzywnego- 1 duża
cebula- 1
por (biała częś ć)- 100 g
serka topionego- 100 g
masła- szczypta
imbiru- posiekany
koperek-
sól,
pieprz
Na rozpuszczone
masło wrzucamy pokrojone w kostkę
cebulę i
pora, dodajemy
przyprawy i dusimy przez kilka minut.

Gdy lekko zmiękną, dodajemy różyczki
kalafiora i dusimy jeszcze jakieś 5 minut.

Teraz
pora na
bulion - domowy lub z kostki, wybór dowolny :) Gotujemy kolejnych kilka minut, aż do miękkości
kalafiora.

Teraz w ruch idzie blender - naszą zupę najpierw najlepiej przestudzi ć (blendowanie na gorąco może uszkodzi ć urządzenie). Gdy będzie już jednolita, stawiamy ją z powrotem na gazie, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy
serek topiony pokrojony w kosteczkę i czekamy, aż się rozpuści.

Gotowy krem posypujemy posiekanym
koperkiem.Smacznego!