Wykonanie
« Powrót  Opis:Szarlotka jest to ciasto z
jabłkami.Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajka 5 sztukkostka
margaryny 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier 1/2 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
kiesiel wiśniowy 2 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
jabłka 1 kilogramów
cukier waniliowy według uznania
cukier puder do posypania według uznaniaWykonanie:
Mąkę,
margarynę,
cukier,
proszek do pieczenia,
śmietanę,
cukier waniliowy, 3
żółtka i 2 jaka całe zarobić. Powstałe ciasto dobrze wyrobić, odstawić na 20 minut do lodówki. Obrać
jabłka i zetrzeć na tarce. Odlać niepotrzebny sok.Ciasto podzielić na 2 części. Pierwszą rozwałkować i ułożyć na blaszce.
Jabłka wyłożyć na ciasto i posypać
cynamonem. Na
jabłka ułożyć pianę ubitą z 3
białek i
kisielu i 2 łyżkami
cukru. Wszystko przykryć drugą warstwą ciast. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Ciasto piec 50 minut.Uwagi:Polecam
margarynę Kasię.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: monikaData: 2009-02-14wysmienita polecam naprwdeAutor: IzaData: 2008-12-07pewnie zly format pliku Pani chciala dodac, tylko jpg wchodzi , pozdrawiamAutor: wieslawal64Data: 2008-12-06Do Admina. Wrzuciłam zdjęcie, a się nie ukazało co mam zrobić?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: