ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z łososia (bez skóry)600 gramówmasło 100 gramówcytryna 0,5 sztukpor 1 sztukmarchewka 200 gramówmakaron wstążki 400 gramówśmietana kremówka 100 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:3/4 masła utrzeć na gładko z łyżką soku z cytryny, doprawić na pikantnie solą i pieprzem. Masę przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć z niej na papier pergaminowy 8 rozetek i włożyć do lodówki. Umyte filety pokroić na 4 kawałki, skropić resztą soku z cytryny. Oczyszczone marchewki i por pokroić w podłużne cienkie paseczki, wrzucić do niedużej ilości osolonego wrzątku, gotować 5 minut na małym ogniu, odcedzić. Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić. Kawałki łososia dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą oraz pieprzem i smażyć na rozgrzanym maśle ok. 9 minut na małym ogniu. Osączone warzywa i makaron przełożyć do rondla i zalać śmietaną, podgrzewać kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na 4 podgrzane talerze przełożyć porcje makaronu, marchewki z porem i łososia. Udekorować schłodzonymi rozetkami z masła cytrynowego. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MakaronemPotrawy z RybKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Lepiej smakuje z ziemniakami lub z ryżem, niż z makaronem.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: