Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
łososia (bez skóry)600 gramów
masło 100 gramów
cytryna 0,5 sztuk
por 1 sztuk
marchewka 200 gramów
makaron wstążki 400 gramów
śmietana kremówka 100 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:3/4
masła utrzeć na gładko z łyżką
soku z cytryny, doprawić na pikantnie
solą i
pieprzem. Masę przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć z niej na papier pergaminowy 8 rozetek i włożyć do lodówki. Umyte filety pokroić na 4 kawałki, skropić resztą
soku z cytryny. Oczyszczone
marchewki i
por pokroić w podłużne cienkie paseczki, wrzucić do niedużej ilości osolonego wrzątku, gotować 5 minut na małym ogniu, odcedzić.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić. Kawałki
łososia dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć
solą oraz
pieprzem i smażyć na rozgrzanym
maśle ok. 9 minut na małym ogniu. Osączone warzywa i
makaron przełożyć do rondla i zalać
śmietaną, podgrzewać kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Na 4 podgrzane talerze przełożyć porcje
makaronu,
marchewki z
porem i
łososia. Udekorować schłodzonymi rozetkami z
masła cytrynowego. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemPotrawy z RybKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Lepiej smakuje z
ziemniakami lub z
ryżem, niż z
makaronem.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: