Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 25 dekagramów
kapusta pekińska 25 dekagramów
makaron przezroczysty
nitki 0.5 dekagramów
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowychglutasól 0 . 5 łyżek deserowych
vegeta 0.5 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
woda 1 łyżek stołowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
wódka 1 łyżek stołowych
dymka 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowychWykonanie:
Kapustę pokrajać w 2 cm paski; pekińską wypłukać, osączyć; włoską wsypać na wrzącą
wodę, trzymać 30 sek na średnim ogniu, odcedzić, wypłukać pod zimną
wodą, pozostawić w cedzaku. Przezroczysty
makaron zalać gorącą
wodą na 10-15 min. osączyć, pociąć na 30 cm kawałki.
Nitki gotować 5 min odcedzić, przepłukać, osączyć.
Mięso wymieszać z
cebulą dymką,
imbirem, 1/2 łyżeczki
soli, 1/4 łyżeczki glutasoli lub substytutu,
pieprzem i
mąką ziemniaczaną rozprowadzoną
wodą i łyżką
sosu sojowego, mieszać w jedną stronę aż powstanie jednolita lepka masa. Dodać łyżkę
sosu sojowego, mieszać do połączenia. Uformować kulki wielkości
orzecha włoskiego. Płaski, szeroki garnek postawić na gazie. Wlać 4 szklanki wrzącej
wody, dodać
kapustę, doprowadzić do zagotowania. Kłaść kulki pojedynczo w gotującą się
kapustę, doprowadzić do zagotowania. Wlać
wódkę. Dodać
makaron przezroczysty
nitki lub wermiszel, gotować 15 min na małym ogniu. Przyprawię
solą do smaku, 1/2 łyżeczki glutasoli lub wybraną przyprawą, gotować 2 min. Posypać
szczypiorkiem. Podawać na gorąco w zupie. Proporcje: dla 4 osób - z
ryżem jako danie główneUwagi:Zmielona średnio tłusta
wieprzowina,
kapusta pekińska lub włoska,
makaron przezroczysty
nitki lub wermiszelu, 1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżką
wody, posiekana
cebula i
szczypiorekKuchnia ChińskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: