ßßß Cookit - przepis na Smażone pstrągi w migdałach

Smażone pstrągi w migdałach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pstragi sprawione (małe)4 sztuk
migdały (obrane)100 gramów
mąka 5 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Rozdzielone na połówki migdały rozsypać na wyścielonej papierem do pieczenia blasze i zrumienić w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Opłukane, osuszone ryby oprószyć w środku oraz na zewnątrz solą i pieprze oraz skropić sokiem z cytryny.
Każdego pstrąga obtoczyć w mące, włożyć na rozgrzaną na patelni oliwę i zrumienić z obu stron. Zmniejszyć ogień i smażyć po 10 minut z obu stron. W połowie smażenia dodać część migdałów. Ułożyć pstrągi na półmisku i posypać posiekaną natką pietruszki.
Na resztę tłuszczu w patelni dodać migdały, masło oraz 2 łyżki soku z cytryny, mieszając, podgrzać. Sosem polać pstrągi na półmisku i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12945/Smazone-pstragi-w-migdalach