Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstragi sprawione (małe)4 sztuk
migdały (obrane)100 gramów
mąka 5 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Rozdzielone na połówki
migdały rozsypać na wyścielonej papierem do pieczenia blasze i zrumienić w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Opłukane, osuszone
ryby oprószyć w środku oraz na zewnątrz
solą i
pieprze oraz skropić
sokiem z cytryny.Każdego
pstrąga obtoczyć w
mące, włożyć na rozgrzaną na patelni
oliwę i zrumienić z obu stron. Zmniejszyć ogień i smażyć po 10 minut z obu stron. W połowie smażenia dodać część
migdałów. Ułożyć
pstrągi na półmisku i posypać posiekaną
natką pietruszki.Na resztę tłuszczu w patelni dodać
migdały,
masło oraz 2 łyżki
soku z cytryny, mieszając, podgrzać. Sosem polać
pstrągi na półmisku i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: