ßßß Cookit - przepis na PSTRĄG Z PESTO NA PARZE

PSTRĄG Z PESTO NA PARZE

nazwa

Wykonanie

Przygotowanie dania z pstrąga na parze zajmuje 15-20 minut, jest smaczne i dietetyczne.
SKŁADNIKI:
2 filety pstrąga łososiowego ze skórą
2 łyżeczki zielonego pesto
sól,pieprz
sok z cytryny
1 łyżka oliwy
Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Przygotować kawałki folii aluminiowej - polać je oliwą i na każdym ułożyć kawałek ryby. Rybę posmarować pesto, zapakować szczelnie w folię i gotować na parze przez ok.15 minut. Podawać z warzywami, sałatą, ryżem lub ziemniakami.
Źródło:http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2014/03/pstrag-z-pesto-na-parze.html