ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 100 gramówpstrągi 4 sztuksok z cytryny według uznaniamięta 2 gałązkinatka pietruszki 0,5 pęczekolej 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Utrzeć masło na gładką masę ze szczyptą soli, łyżką posiekanej mięty i łyżką soku z cytryny, schłodzić w lodówce.Oczyszczone, sprawione ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem. Do każdej ryby włożyć po gałązce opłukanej natki pietruszki i kawałku miętowego masła. Resztę masła stopić. Ułożyć ryby w natłuszczonej blasze, skropić stopionym masłem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: