ßßß
Składniki:100 g wędzonego pstrąga80 g naturalnego serka kremowego typu Philadelphia70 g pieczarek6 łyżek posiekanej natki pietruszkisok z cytrynyłyżka masłasólpieprzWykonanie:Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Masło rozpuszczamy na patelni. Podsmażamy na nim pieczarki. Dodajemy 4 łyżki natki pietruszki i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Przesmażamy pieczarki, tak aby odparowała z nich woda.Pstrąga dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do miseczki. Dodajemy serek, ostudzone pieczarki i resztę posiekanej (świeżej) natki pietruszki. Mieszamy. Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pamiętajmy jednak, żeby nie przesadzić z przyprawami, bo dodawaliśmy je do pieczarek ;)Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!