ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg pieczony z koperkiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg pieczony z koperkiem
Składniki
Sól
Pieprz
Masło
Ryba
Pstrąg
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Cytryna
Koper suszony
Natka pietruszki
Wykonanie
pstrągi
1 szt na osobę
oliwa
sok z cytryny
cytryna
1 łyżeczka
koperku suszonego
1 łyżeczka
natki pietruszki
suszonej
sól
pieprz
plasterek
masła
do każdej
ryby
Pstrągi
umyć, osuszyć, skropić
sokiem z cytryny
i
oliwą
, odstawić na kilka godzin.
Pstraga
naciąć w 4 miejscach,
koperek
i
natkę
wymieszać z
oliwą
i
solą
, Do każdego nacięcia włozyć troszeczke tej marynaty
ziołowej
i maly plasterek
cytryny skórką
do góry. Do środka
pstrągów
włożyć masełko i reszte ziółek z
oliwą
.
Pstrągi
wstawić do piekarnika na pół godziny w temp ok 180 st.
Pstrągi
podałam z frytkami i surówką.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/10/pstrag-pieczony-z-koperkiem.html
Przepisy powiązane
Sola zapiekana "po grecku"
PSTRĄG PIECZONY
Pstrąg pieczony w pergaminie z jarmużem
Pstrąg pieczony
PSTRĄG Z PIECZARKAMI
Składniki powiązane (0)