ßßß Cookit - przepis na Pstrąg pieczony z koperkiem

Pstrąg pieczony z koperkiem

nazwa

Wykonanie

pstrągi 1 szt na osobę
oliwa
sok z cytryny
cytryna
1 łyżeczka koperku suszonego
1 łyżeczka natki pietruszki suszonej
sól
pieprz
plasterek masła do każdej ryby
Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin.
Pstraga naciąć w 4 miejscach, koperek i natkę wymieszać z oliwą i solą, Do każdego nacięcia włozyć troszeczke tej marynaty ziołowej i maly plasterek cytryny skórką do góry. Do środka pstrągów włożyć masełko i reszte ziółek z oliwą. Pstrągi wstawić do piekarnika na pół godziny w temp ok 180 st.
Pstrągi podałam z frytkami i surówką.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/10/pstrag-pieczony-z-koperkiem.html