ßßß Cookit - przepis na Przekładaniec z łososiem wędzonym

Przekładaniec z łososiem wędzonym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś wędzony 400 gramów
groszek zielony mrożony 100 gramów
ciasto francuskie 1 sztuk
jajka 9 sztuk
śmietana 100 mililitrów
masło 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
dymka 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Roztrzepanych ze śmietaną i masłem 8 jajek wlać na patelnię. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż zrobi się gęsty omlet. Dodać groszek, oprószyć solą oraz pieprzem. Uformować omlet w kształcie trójkąta, na wierzchu ułożyć wędzonego łososia i posypać posiekana dymka.
Farsz zawinąć w płat rozmrożonego ciasta francuskiego, składając je w kształt dużego trójkąta.
Rozmąconym jajkiem posmarować brzegi ciasta i dobrze zlepić. Wierzch ciasta również posmarować resztą jajka. Piec ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać gorący.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Tajlandzka
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12934/Przekladaniec-z-lososiem-wedzonym