Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś wędzony 400 gramów
groszek zielony mrożony 100 gramów
ciasto francuskie 1 sztuk
jajka 9 sztuk
śmietana 100 mililitrów
masło 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
dymka 4 łyżek stołowychWykonanie:Roztrzepanych ze
śmietaną i
masłem 8
jajek wlać na patelnię. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż
zrobi się gęsty omlet. Dodać
groszek, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Uformować omlet w kształcie trójkąta, na wierzchu ułożyć
wędzonego łososia i posypać posiekana
dymka.Farsz zawinąć w płat rozmrożonego
ciasta francuskiego, składając je w kształt dużego trójkąta.Rozmąconym
jajkiem posmarować brzegi ciasta i dobrze zlepić. Wierzch ciasta również posmarować resztą
jajka. Piec ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać gorący.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia TajlandzkaPotrawy z JajPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: