ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegołosoś wędzony 400 gramówgroszek zielony mrożony 100 gramówciasto francuskie 1 sztukjajka 9 sztukśmietana 100 mililitrówmasło 100 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniadymka 4 łyżek stołowychWykonanie:Roztrzepanych ze śmietaną i masłem 8 jajek wlać na patelnię. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż zrobi się gęsty omlet. Dodać groszek, oprószyć solą oraz pieprzem. Uformować omlet w kształcie trójkąta, na wierzchu ułożyć wędzonego łososia i posypać posiekana dymka.Farsz zawinąć w płat rozmrożonego ciasta francuskiego, składając je w kształt dużego trójkąta.Rozmąconym jajkiem posmarować brzegi ciasta i dobrze zlepić. Wierzch ciasta również posmarować resztą jajka. Piec ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać gorący.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia TajlandzkaPotrawy z JajPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: