ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 150 gramówcukier 250 gramówcukier waniliowy 4 łyżek deserowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptamasło 125 gramówjajka 5 sztukserek mascarpone 250 gramówserek śmietankowy 500 gramówbudyń waniliowy 1 sztuklikier amaretto 7 łyżek stołowychciasteczka amarettini 50 gramówpłatki migdałowe 50 gramówcukier puder 1 łyżek stołowychWykonanie:Z przesianej mąki, 75g cukru, 2 łyżeczek cukru waniliowego, proszku do pieczenia, soli oraz pokrojonego masła zagnieść kruszonkę. Przełożyć do natłuszczonej średniej wielkości tortownicy, docisnąć i schłodzić.Utrzeć jajka, stopniowo dodając pozostały cukier oraz cukier waniliowy. Utrzeć mascarpone z serkiem, budyniem oraz likierem. Połączyć z masą jajeczną i wyłożyć na ciasto.Odłożyć kilka ciasteczek, a pozostałe pokruszyć. Wszystkimi ciasteczkami oraz płatkami migdałowymi posypać masę serową. Piec ok. 70 minut w 175 stopniach, ostudzić i posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: