Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 150 gramów
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 4 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
masło 125 gramów
jajka 5 sztuk
serek mascarpone 250 gramów
serek śmietankowy 500 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
likier amaretto 7 łyżek stołowych
ciasteczka amarettini 50 gramów
płatki migdałowe 50 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowychWykonanie:Z przesianej
mąki, 75g
cukru, 2 łyżeczek
cukru waniliowego,
proszku do pieczenia,
soli oraz pokrojonego
masła zagnieść kruszonkę. Przełożyć do natłuszczonej średniej wielkości tortownicy, docisnąć i schłodzić.Utrzeć
jajka, stopniowo dodając pozostały
cukier oraz
cukier waniliowy. Utrzeć
mascarpone z
serkiem,
budyniem oraz
likierem. Połączyć z masą jajeczną i wyłożyć na ciasto.Odłożyć kilka
ciasteczek, a pozostałe pokruszyć. Wszystkimi
ciasteczkami oraz
płatkami migdałowymi posypać masę
serową. Piec ok. 70 minut w 175 stopniach, ostudzić i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: