ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczarne hiszpańskie oliwki 20 sztukząbek czosnku 4 sztuksok z cytryny 3 łyżek stołowychfilety anchois 6 sztukmusztarda Dijon 2 łyżek stołowychsos worcester 2 łyżek stołowychsałata lodowa 1 sztukparmezan 100 gramówHiszpańska oliwa z oliwek 3 łyżek stołowychSól i pieprz według uznaniachleb pokrojony w kosteczkę 2 szklanekWykonanie:Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C. Rozłóż kawałki chleba na blaszce, skrop po wierzchu oliwą z oliwek. Włóż blachę do piekarnika i piecz chleb aż się zarumieni.Uwagi:Zmiksuj czosnek, sok z cytryny, anchois, musztardę i sos Worcester stopniowo dodając oliwę z oliwek aż do uzyskania gładkiej masy. Umyj i porwij sałatę.Autor: EspanolZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: