ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 100 gramówporzeczki czerwone 100 gramówagrest 100 gramówjeżyny 100 gramówmarcepan 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukcukier 125 gramówsól 1 szczyptajajka 4 sztukmąka 250 gramówproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychmasło 200 gramówgalaretka czerwona 2 łyżek stołowychcukier gruby według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Oczyszczone owoce osączyć. Posiekać marcepan i utrzeć z miękkim masłem lub margaryną, cukrem waniliowym, cukrem oraz solą. Kolejno dodając jajka. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jednolite ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na ciasto wyłożyć 2/3 owoców i piec ok. 45 minut w 175 stopniach, przestudzić.Na ciasto wyłożyć pozostałe owoce, skropić lekko podgrzaną galaretką i schłodzić. Gotowe ciasto posypać grubym cukrem oraz cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: