Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 100 gramów
porzeczki czerwone 100 gramów
agrest 100 gramów
jeżyny 100 gramówmarcepan 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 125 gramów
sól 1 szczypta
jajka 4 sztuk
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
masło 200 gramów
galaretka czerwona 2 łyżek stołowych
cukier gruby według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
owoce osączyć. Posiekać marcepan i utrzeć z miękkim
masłem lub
margaryną,
cukrem waniliowym,
cukrem oraz
solą. Kolejno dodając
jajka. Dodać przesianą
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Jednolite ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na ciasto wyłożyć 2/3
owoców i piec ok. 45 minut w 175 stopniach, przestudzić.Na ciasto wyłożyć pozostałe
owoce, skropić lekko podgrzaną
galaretką i schłodzić. Gotowe ciasto posypać grubym
cukrem oraz
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: