Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 500 gramów
jogurt naturalny 400 gramów
pomarancze 2 sztuk
cytryna 1 sztuk
curry 2 łyżek deserowych
czosnek granulowany 0,25 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone
mięso pokroić na plasterki 0,5x5x12cm, skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
solą oraz
pieprzem. Z jednej wyszorowanej
pomarańczy zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok, drugą obraną podzielić na cząstki. wymieszać
jogurt ze skórką oraz
sokiem pomarańczowym,
czosnkiem i doprawić
curry oraz posolić. Plasterki
mięsa posmarować marynata i odstawić na 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu lekko otrząsnąć z marynaty. Na
mięso położyć cząstki
pomarańczy, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Piec na grillu, odwracając, aż będą złociste.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: