ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 500 gramówjogurt naturalny 400 gramówpomarancze 2 sztukcytryna 1 sztukcurry 2 łyżek deserowychczosnek granulowany 0,25 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone mięso pokroić na plasterki 0,5x5x12cm, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Z jednej wyszorowanej pomarańczy zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok, drugą obraną podzielić na cząstki. wymieszać jogurt ze skórką oraz sokiem pomarańczowym, czosnkiem i doprawić curry oraz posolić. Plasterki mięsa posmarować marynata i odstawić na 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu lekko otrząsnąć z marynaty. Na mięso położyć cząstki pomarańczy, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Piec na grillu, odwracając, aż będą złociste.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: