Wykonanie
« Powrót  Opis:Danie smaczne i jest to miła odmiana od tradycyjnych kotletów
schabowych na obiad :)Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
schabowe 4 sztuk
pieczarki 100 gramówbiałe
wytrawne wino 100 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychtarty
parmezan 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowychzabek
czosnku 1-2 ząbkimielony
koper włoski 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć
solą,
pieprzem i
koprem włoskim, skropić
cytryną. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym
oleju i przełożyć na talerz.Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone
pieczarki z posiekanym
czosnkiem, dodać
wino,
koncentrat pomidorowy i zagotować.Żaroodporny półmisek wysmarować
masłem, ułożyć kotlety, polac sosem, posypać
parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 min.Uwagi:Podawć z
ryżem, frytkami lub
makaronem.Autor: DoniasZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: