ßßß Cookit - przepis na Kotlety wieprzowe zapiekane

Kotlety wieprzowe zapiekane

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Danie smaczne i jest to miła odmiana od tradycyjnych kotletów schabowych na obiad :)
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety schabowe 4 sztuk
pieczarki 100 gramów
białe wytrawne wino 100 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
tarty parmezan 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
zabek czosnku 1-2 ząbki
mielony koper włoski 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem i koprem włoskim, skropić cytryną. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem, dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować.
Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, ułożyć kotlety, polac sosem, posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 min.
Uwagi:
Podawć z ryżem, frytkami lub makaronem.
Autor: Donias
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12490/Kotlety-wieprzowe-zapiekane