ßßß Cookit - przepis na Kasza gryczana z boczniakami i pomidorkami

Kasza gryczana z boczniakami i pomidorkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza gryczana 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
boczniaki 600 gramów
jajka 2 sztuk
mąka według uznania
bułka tarta 0,5 szklanek
natka pietruszki według uznania
pomidorki koktajlowe 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wrzącą, osoloną wodą zalać kaszę i gotować ok. 20 minut. Dodać masło i wymieszać. Roztrzepać jajka ze szczypta soli oraz pieprzu. Oczyszczone kapelusze grzybów obtaczać w mące, zanurzać w jajku oraz bułce tartej i usmażyć na oleju ze wszystkich stron na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Kotlety grzybowe posypać posiekaną natka i podawać z kaszą oraz pokrojonymi pomidorkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12303/Kasza-gryczana-z-boczniakami-i-pomidorkami