Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana 200 gramów
masło 2 łyżek stołowychboczniaki 600 gramów
jajka 2 sztuk
mąka według uznania
bułka tarta 0,5 szklanek
natka pietruszki według uznania
pomidorki koktajlowe 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wrzącą, osoloną
wodą zalać
kaszę i gotować ok. 20 minut. Dodać
masło i wymieszać. Roztrzepać
jajka ze szczypta
soli oraz
pieprzu. Oczyszczone kapelusze
grzybów obtaczać w
mące, zanurzać w
jajku oraz
bułce tartej i usmażyć na
oleju ze wszystkich stron na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Kotlety
grzybowe posypać posiekaną
natka i podawać z
kaszą oraz pokrojonymi
pomidorkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: