ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokasza gryczana 200 gramówmasło 2 łyżek stołowychboczniaki 600 gramówjajka 2 sztukmąka według uznaniabułka tarta 0,5 szklaneknatka pietruszki według uznaniapomidorki koktajlowe 200 gramówolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wrzącą, osoloną wodą zalać kaszę i gotować ok. 20 minut. Dodać masło i wymieszać. Roztrzepać jajka ze szczypta soli oraz pieprzu. Oczyszczone kapelusze grzybów obtaczać w mące, zanurzać w jajku oraz bułce tartej i usmażyć na oleju ze wszystkich stron na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Kotlety grzybowe posypać posiekaną natka i podawać z kaszą oraz pokrojonymi pomidorkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: