Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
soczewica zielona 1 szklanek
soczewica czerwona 1 szklanek
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Gorącą
wodą zalać
zieloną soczewicę, moczyć 30 minut i ugotować do miękkości. Natomiast czerwona ugotować bez moczenia i krótko, bo szybko się rozpada. Wymieszać gorące
soczewice, dodać rozdrobniony
czosnek oraz
oliwę. Mieszając, doprawić do smaku
solą i odstawić na 60 minut. Przed podaniem wymieszać z posiekanym
szczypiorkiem oraz
natką. Podawać w temperaturze pokojowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: