ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosoczewica zielona 1 szklaneksoczewica czerwona 1 szklanekczosnek 3 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychszczypiorek 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 1 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Gorącą wodą zalać zieloną soczewicę, moczyć 30 minut i ugotować do miękkości. Natomiast czerwona ugotować bez moczenia i krótko, bo szybko się rozpada. Wymieszać gorące soczewice, dodać rozdrobniony czosnek oraz oliwę. Mieszając, doprawić do smaku solą i odstawić na 60 minut. Przed podaniem wymieszać z posiekanym szczypiorkiem oraz natką. Podawać w temperaturze pokojowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: