Wykonanie
Kolejne danie do przygotowania w 15 minut, o ile nie będziemy musieli oczywiście czyścić
krewetek…Składniki dla 2 osób:250 g
makaronu, u mnie karbowane wstążki, ale może też być spaghetti czy bucatiniok. 24 - 30
krewetek3 - 4 ząbki
czosnku2 łyżki posiekanej
natki pietruszki4 łyżki
oliwy z oliweksól do smaku
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Krewetki oczyszczone opłukać i osuszyć, nieoczyszczone wcześniej obrać i usunąć z nich jelita. Na patelni rozgrzać
oliwę, wrzucić drobno posiekany
czosnek, dodać
krewetki i szybko je podsmażyć (pamiętamy że
krewetki im dłużej się smażą tym są twardsze). Odcedzony
makaron wrzucić na patelnię, wymieszać z
krewetkami, można skropić dodatkowo
oliwą, posypać
natką pietruszki i niezwłocznie nakładać.Smacznego!