Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
seler naciowy 5 łodyga
winogrona jasne 250 gramów
winogrona ciemne 250 gramów
jabłka 1 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
ser gołda 100 gramów
roszponka 100 gramów
orzechy włoskie 20 sztuk
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
łodygi selera pokroić w plasterki. Oczyszczone
winogrona pokroić wzdłuż. Obrane
jabłko pokroić w kostkę (usuwając gniazdo nasienne) i skropić
sokiem z cytryny.
Ser pokroić w średnią kostkę. Oczyszczona
sałatę osączyć. Na suchej patelni uprażyć
orzechy.Sos: utrzeć
oliwę z
octem, szczypta
soli oraz
pieprzu.W salaterce połączyć składniki sałatki i wymieszać z sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: