ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoseler naciowy 5 łodygawinogrona jasne 250 gramówwinogrona ciemne 250 gramówjabłka 1 sztukcytryna 0,5 sztukser gołda 100 gramówroszponka 100 gramóworzechy włoskie 20 sztukocet winny 1 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Oczyszczone winogrona pokroić wzdłuż. Obrane jabłko pokroić w kostkę (usuwając gniazdo nasienne) i skropić sokiem z cytryny. Ser pokroić w średnią kostkę. Oczyszczona sałatę osączyć. Na suchej patelni uprażyć orzechy.Sos: utrzeć oliwę z octem, szczypta soli oraz pieprzu.W salaterce połączyć składniki sałatki i wymieszać z sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: