ßßß Cookit - przepis na Sałatka winiarzy

Sałatka winiarzy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
seler naciowy 5 łodyga
winogrona jasne 250 gramów
winogrona ciemne 250 gramów
jabłka 1 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
ser gołda 100 gramów
roszponka 100 gramów
orzechy włoskie 20 sztuk
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Oczyszczone winogrona pokroić wzdłuż. Obrane jabłko pokroić w kostkę (usuwając gniazdo nasienne) i skropić sokiem z cytryny. Ser pokroić w średnią kostkę. Oczyszczona sałatę osączyć. Na suchej patelni uprażyć orzechy.
Sos: utrzeć oliwę z octem, szczypta soli oraz pieprzu.
W salaterce połączyć składniki sałatki i wymieszać z sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12077/Salatka-winiarzy