« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekmąka ziemniaczana 0,5 szklanekjajka 4 sztukcukier 0,75 szklanekcukier waniliowy 1 sztukmargaryna 1 kostekproszek do pieczenia 1 łyżek stołowychskórka pomarańczowa kandyzowana 50 gramówbiałka 1 sztukcukier puder 100 gramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychWykonanie:Miękką margarynę utrzeć z cukrami na puszystą masę. Ucierając, dodawać po jajku. Wymieszać z mąkami oraz proszkiem do pieczenia. Przełożyć ciasto do natłuszczonej, obsypanej bułką tartą formy na babki. Piec 60 minut w 180 stopniach.Lukier: białko utrzeć z cukrem pudrem oraz dodanym pod koniec sokiem z cytryny.Zimną babkę polać lukrem i udekorować skórką pomarańczową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: