ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówmasło 1 kostekjajka 8 sztukcukier 1,5 szklaneklaska wanilii 1 sztukcytryna 1 sztukbudyń waniliowy 1 sztukrodzynki 100 gramówpłatki migdałowe 30 gramówskórka pomarańczowa smażona 50 gramówWykonanie:Utrzeć żółtka z cukrem, posiekana wanilią i sokiem z połówki cytryny. Ucierając, dodawać porcjami ser i proszek budyniowy. Gdy masa będzie gładka i puszysta, wlać rozpuszczone, ostudzone masło i ucierać, aż tłuszcz będzie całkowicie wchłonięty. Wymieszać z wymoczonymi, osaczonymi rodzynkami, płatkami migdałowymi oraz skórką pomarańczowa. Białka ubić ze szczypta soli na sztywna pianę i delikatnie połączyć z masa serową. Przełożyć masę do wysmarowanej i obsypanej bułka tarta tortownicy, wyrównać. Piec w 180 stopniach. Po 40 minutach pieczenia przykryć sernik folia aluminiowa, aby wierzch się nie przypalił i piec jeszcze 15 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 10 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Zimny wyjąć z formy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: