Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 1 kilogramów
masło 1 kostek
jajka 8 sztuk
cukier 1,5 szklanek
laska wanilii 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
rodzynki 100 gramów
płatki migdałowe 30 gramów
skórka pomarańczowa smażona 50 gramówWykonanie:Utrzeć
żółtka z
cukrem, posiekana
wanilią i
sokiem z połówki
cytryny. Ucierając, dodawać porcjami
ser i proszek budyniowy. Gdy masa będzie gładka i puszysta, wlać rozpuszczone, ostudzone
masło i ucierać, aż tłuszcz będzie całkowicie wchłonięty. Wymieszać z wymoczonymi, osaczonymi
rodzynkami,
płatkami migdałowymi oraz
skórką pomarańczowa.
Białka ubić ze szczypta
soli na sztywna pianę i delikatnie połączyć z masa
serową. Przełożyć masę do wysmarowanej i obsypanej
bułka tarta tortownicy, wyrównać. Piec w 180 stopniach. Po 40 minutach pieczenia przykryć sernik folia aluminiowa, aby wierzch się nie przypalił i piec jeszcze 15 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 10 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Zimny wyjąć z formy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: