Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rodzynki 50 gramów
jajka 5 sztuk
cukier puder 200 gramów
ser mielony 500 gramów
masło 80 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
skórka pomarańczowa kandyzowana 40 gramów
czekolada gorzka 2 sztuk
cukier puder 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut i osączyć. Ubić
białka na sztywną pianę, stopniowo dosypując
cukier puder. Wymieszać
ser z roztrzepanymi
żółtkami,
masłem, proszkiem budyniowym,
skórką pomarańczową oraz
rodzynkami i ubitą pianą. Przełożyć do średniej wielkości, wyścielonej papierem do pieczenia, tortownicy. Piec 60 minut w 175 stopniach.Polewa: połamaną
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej, wymieszać z łyżką
cukru pudru i
masła.Zimny sernik oblać ciepłą polewą i odstawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: