ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorodzynki 50 gramówjajka 5 sztukcukier puder 200 gramówser mielony 500 gramówmasło 80 gramówbudyń waniliowy 1 sztukskórka pomarańczowa kandyzowana 40 gramówczekolada gorzka 2 sztukcukier puder 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut i osączyć. Ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier puder. Wymieszać ser z roztrzepanymi żółtkami, masłem, proszkiem budyniowym, skórką pomarańczową oraz rodzynkami i ubitą pianą. Przełożyć do średniej wielkości, wyścielonej papierem do pieczenia, tortownicy. Piec 60 minut w 175 stopniach.Polewa: połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z łyżką cukru pudru i masła.Zimny sernik oblać ciepłą polewą i odstawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: