ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukcebula 1 sztukkolendra 0,5 pęczekśmietana 1 łyżek stołowychpłatki migdałowe 50 gramówolej według uznaniamigdały według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo jajka ostudzić. Ostrym nożem przekroić jajka tak, by nie pokruszyć skorupek. Wyjęte jajka drobno posiekać z małą cebulą oraz kolendrą. Dodać śmietanę, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Płatki migdałowe przyrumienić na suchej patelni. Kilka całych, sparzonych migdałów obrać ze skórki i tez podsmażyć na brązowy kolor, panierując w soli.Do skorupek nałożyć farsz, wierzch przykryć płatkami migdałowymi i lekko docisnąć. Połówki jajek smażyć na oleju lub innym tłuszczu na ciemno złoty kolor, układając je farszem do dna patelni. Udekorować całymi migdałami w soli.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: