ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane z migdałami

Jajka faszerowane z migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cebula 1 sztuk
kolendra 0,5 pęczek
śmietana 1 łyżek stołowych
płatki migdałowe 50 gramów
olej według uznania
migdały według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka ostudzić. Ostrym nożem przekroić jajka tak, by nie pokruszyć skorupek. Wyjęte jajka drobno posiekać z małą cebulą oraz kolendrą. Dodać śmietanę, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Płatki migdałowe przyrumienić na suchej patelni. Kilka całych, sparzonych migdałów obrać ze skórki i tez podsmażyć na brązowy kolor, panierując w soli.
Do skorupek nałożyć farsz, wierzch przykryć płatkami migdałowymi i lekko docisnąć. Połówki jajek smażyć na oleju lub innym tłuszczu na ciemno złoty kolor, układając je farszem do dna patelni. Udekorować całymi migdałami w soli.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12039/Jajka-faszerowane-z-migdalami