Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cebula 1 sztuk
kolendra 0,5 pęczek
śmietana 1 łyżek stołowych
płatki migdałowe 50 gramów
olej według uznania
migdały według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo
jajka ostudzić.
Ostrym nożem przekroić
jajka tak, by nie pokruszyć skorupek. Wyjęte
jajka drobno posiekać z małą
cebulą oraz
kolendrą. Dodać
śmietanę, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.
Płatki migdałowe przyrumienić na suchej patelni. Kilka całych, sparzonych
migdałów obrać ze skórki i tez podsmażyć na brązowy kolor, panierując w
soli.Do skorupek nałożyć farsz, wierzch przykryć
płatkami migdałowymi i lekko docisnąć. Połówki
jajek smażyć na
oleju lub innym tłuszczu na ciemno złoty kolor, układając je farszem do dna patelni. Udekorować całymi
migdałami w
soli.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: