ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane kolendrą i smażone w płatkach migdałów
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane kolendrą i smażone w płatkach migdałów
Składniki
Jajko
Cebula
Kolendra
Śmietana
Płatki migdałowe
Masło
Olej
Wykonanie
Składniki3
jajka
, ugotowane na twardo1/4
cebuli
3 łyżki
kolendry
+ do dekoracji1 łyżka
śmietany
3 łyżki
płatków migdałowych
masło
lub
olej
do smażeniaPrzygotowanie
Ostrym
nożem przekroić
jajka
na połówki. Wyjąć
białka
oraz
żółtka
i drobno posiekać na desce.Delikatnie wymieszać z drobno posiekaną
cebulką
,
kolendrą
i
śmietaną
. Doprawić
solą
i
pieprzem
.Włożyć farsz do skorupek. Na talerz wysypać
płatki migdałów
i przyłożyć
jajka
od strony farszu, lekko docisnąć.Smażyć od strony farszu na rozgrzanej patelni z
masłem
lub
olejem
. Ułożyć na półmisku i udekorować
kolendrą
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/jajka_faszerowane/z_kolendra/przepis.html
Przepisy powiązane
Jajka faszerowane z migdałami
Jajecznica z kurkami firmy RoyalBrand w śmietanie.
Pączuchy ziemniaczane
Krążek z chleba tostowego
Pierogi ruskie inaczej
Składniki powiązane (0)