ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane kolendrą i smażone w płatkach migdałów

Jajka faszerowane kolendrą i smażone w płatkach migdałów

nazwa

Wykonanie

Składniki
3 jajka, ugotowane na twardo
1/4 cebuli
3 łyżki kolendry + do dekoracji
1 łyżka śmietany
3 łyżki płatków migdałowych
masło lub olej do smażenia
Przygotowanie
Ostrym nożem przekroić jajka na połówki. Wyjąć białka oraz żółtka i drobno posiekać na desce.
Delikatnie wymieszać z drobno posiekaną cebulką, kolendrą i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.
Włożyć farsz do skorupek. Na talerz wysypać płatki migdałów i przyłożyć jajka od strony farszu, lekko docisnąć.
Smażyć od strony farszu na rozgrzanej patelni z masłem lub olejem. Ułożyć na półmisku i udekorować kolendrą.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/jajka_faszerowane/z_kolendra/przepis.html