Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 400 gramów
kasza kukurydziana 1 szklanek
mleko 0,5 litrów
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
owoce kandyzowane mieszane 6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
laska wanilii 0,5 sztuklistki
melisy według uznania
masło 2,5 łyżek stołowychWykonanie:Połową zimnego
mleka rozprowadzić
kaszę, a resztę
mleka zagotować z przekrojoną
laską wanilii.
Wanilie wyjąć, a do
mleka wlać
kaszę. Mieszając, gotować 3 minuty, aż
kasza zgęstnieje. Ostudzoną wymieszać z
żółtkami utartymi z 2 łyżkami
cukru. Z pozostałym
cukrem oraz
cukrem waniliowym i
skórką cytrynową zmiksować
twaróg. Wymieszać z namoczonymi w letniej wodzie
owocami kandyzowanymi (
wiśnie,
ananasy,
papaja). Połączyć ze sztywna piana ubitą z
białek. Na dnie 6 foremek sufletowych ułożyć krążki pergaminu, boki posmarować
masłem. Włożyć po 2-3 łyżki
kaszy, a następnie ułożyć warstwę
twarogu i przykryć resztę
kaszy. Ustawić foremki w większym naczyniu z
wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut. Babeczki wyłożyć na talerzyki i udekorować
melisą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i Desery
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: