ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 400 gramówkasza kukurydziana 1 szklanekmleko 0,5 litrówjajka 2 sztukcukier 100 gramówowoce kandyzowane mieszane 6 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukskórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychlaska wanilii 0,5 sztuklistki melisy według uznaniamasło 2,5 łyżek stołowychWykonanie:Połową zimnego mleka rozprowadzić kaszę, a resztę mleka zagotować z przekrojoną laską wanilii. Wanilie wyjąć, a do mleka wlać kaszę. Mieszając, gotować 3 minuty, aż kasza zgęstnieje. Ostudzoną wymieszać z żółtkami utartymi z 2 łyżkami cukru. Z pozostałym cukrem oraz cukrem waniliowym i skórką cytrynową zmiksować twaróg. Wymieszać z namoczonymi w letniej wodzie owocami kandyzowanymi (wiśnie, ananasy, papaja). Połączyć ze sztywna piana ubitą z białek. Na dnie 6 foremek sufletowych ułożyć krążki pergaminu, boki posmarować masłem. Włożyć po 2-3 łyżki kaszy, a następnie ułożyć warstwę twarogu i przykryć resztę kaszy. Ustawić foremki w większym naczyniu z wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut. Babeczki wyłożyć na talerzyki i udekorować melisą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: