Wykonanie
Ten sernik miał być
gruszkowy, jednak
gruszki się nie upiekły więc w ich miejsce wlałam mus malinowy . Sernik smakował wszystkim.
SKŁADNIKI1 kg,
sera z wiaderka lub mielonego7
jajek2 budynie
śmietankowe1/2 kostki
masłaok 1 szklanki
cukruMus malinowy lub z innych
owoców1/2 kg
malin rozgotować, dodać szklankę
cukru i gotować dalej. ! łyżeczkę
żelatyny rozpuścić w 1/4 szklanki
wody dodać do
malin.WYKONANIE
Żółtka utrzeć z
cukrem i
masłem. Dodawać po dwie łyżki
sera, ucierać. Dodać dwa budynie i pianę ubitą z
białek, delikatnie wymieszać.
Ser wylać na średnią blachę Piec ok 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C . Po upieczeniu polać musem
malinowym.
SMACZNEGO