ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrokuły 500 gramówmasło 1 łyżek stołowychcebula 1 sztukliść laurowy 1 sztukczosnek 2 sztukbulion drobiowy 1 litrówsok z cytryny 3 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 0,25 łyżek deserowychśmietana 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone łodygi brokułów pokroić w kostkę. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić w rondlu na maśle, dodać listek laurowy oraz roztarty czosnek, pokrojone łodygi brokułów i wlać gorący bulion. Gotować 10 minut na małym ogniu, usunąć liść laurowy, a dodać różyczki brokułów i gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem.Zupę zmiksować, przetrzeć przez sito, doprawić solą, pieprzem oraz sokiem i skórką z cytryny, zabielić śmietaną i zagotować. Podawać z cząstkami jaj ugotowanych na twardo lub bez.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: