ßßß
 
            
         Składniki:Filet z dorsza- 400 gMasło- 50 gCzosnek 2-3 ząbkiBrokuł 20 dagSok z cytrynySól, pieprzFolia aluminiowaPrzygotowanie:Masło utrzyj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brokuła ugotuj do miękkości. Dorsza opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, a na koniec natrzyj masłem czosnkowym. Rybę wraz z brokułem zawiń w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 º C. Piecz około 25 minut. Gotową rybę podawaj z zapiekanymi ziemniaczkami lub kaszą kuskus.
Składniki:Filet z dorsza- 400 gMasło- 50 gCzosnek 2-3 ząbkiBrokuł 20 dagSok z cytrynySól, pieprzFolia aluminiowaPrzygotowanie:Masło utrzyj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brokuła ugotuj do miękkości. Dorsza opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, a na koniec natrzyj masłem czosnkowym. Rybę wraz z brokułem zawiń w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 º C. Piecz około 25 minut. Gotową rybę podawaj z zapiekanymi ziemniaczkami lub kaszą kuskus.