ßßß Cookit - przepis na Filet z dorsza zapiekany z masłem czosnkowym i brokułami

Filet z dorsza zapiekany z masłem czosnkowym i brokułami

nazwa

Wykonanie

Kolejna odsłona dorsza na naszym blogu. Tym razem w formie zapiekanej w piekarniku z dodatkiem masła czosnkowego i brokułami. Potrawa należy do dań lekkich dzięki czemu stanowi świetną propozycję na letnie danie obiadowe.
Składniki:
Filet z dorsza- 400 g
Masło- 50 g
Czosnek 2-3 ząbki
Brokuł 20 dag
Sok z cytryny
Sól, pieprz
Folia aluminiowa
Przygotowanie:
Masło utrzyj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brokuła ugotuj do miękkości. Dorsza opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, a na koniec natrzyj masłem czosnkowym. Rybę wraz z brokułem zawiń w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 º C. Piecz około 25 minut. Gotową rybę podawaj z zapiekanymi ziemniaczkami lub kaszą kuskus.
Źródło:http://panipanidomu.pl/filet-z-dorsza-zapiekany-z-maslem-czosnkowym-i-brokulami