ßßß
Cookit - przepis na Filet z dorsza zapiekany z masłem czosnkowym i brokułami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Filet z dorsza zapiekany z masłem czosnkowym i brokułami
Składniki
Filet z dorsza
Masło
Czosnek
Brokuły
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Wykonanie
Kolejna odsłona
dorsza
na naszym blogu. Tym razem w formie zapiekanej w piekarniku z dodatkiem
masła
czosnkowego
i
brokułami
. Potrawa należy do dań lekkich dzięki
czemu
stanowi świetną propozycję na letnie danie obiadowe.
Składniki:
Filet z dorsza
- 400 g
Masło
- 50 g
Czosnek
2-3 ząbki
Brokuł
20 dag
Sok z cytryny
Sól
,
pieprz
Folia aluminiowaPrzygotowanie:
Masło
utrzyj z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
.
Brokuła
ugotuj do miękkości.
Dorsza
opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, dopraw
solą
i
pieprzem
,
skrop
sokiem z cytryny
, a na koniec natrzyj
masłem
czosnkowym
.
Rybę
wraz z
brokułem
zawiń w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 º C. Piecz około 25 minut. Gotową
rybę
podawaj z zapiekanymi ziemniaczkami lub
kaszą kuskus
.
Źródło:
http://panipanidomu.pl/filet-z-dorsza-zapiekany-z-maslem-czosnkowym-i-brokulami
Przepisy powiązane
Przegrzebki
Brokul z czosnkiem na maśle
Masło czosnkowe
Przegrzebki
Brokul z czosnkiem na maśle
Składniki powiązane (0)