Wykonanie
« Powrót  Opis:Bardzo dobra propozycja dla tych którzy lubią potrawy jednogarnkoweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
karkówka 1 kilogramów
papryka czerwona 3 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
śmietana 18 1 szklanek
przyprawa wegetta 1 łyżek deserowych
ostra papryka 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
przyprawa ziołowa mieszanka
ziól 1 łyżek deserowych
ziemniaki 2 sztuk
woda 0.5 szklanekWykonanie:
Mięso pokroić w dość dużą kostkę to samo zrobić z
papryką.
cebule w piórka a
ziemniaki w kostkę.
mięso cebule i
paprykę pod smażyć na
oleju na złoto dodać
ziemniaki i
przyprawy koncentrat rozmieszać z
wodą i
śmietaną zalać
mięso i dusić pod przykryciem aż
mięso będzie miękkie.Uwagi:Podczas duszenia raz po raz dolewać
wody gdyż może się potrawa przysmażyćAutor: lolita102Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: