ßßß

SKŁADNIKI:1 kg karkówki1 cebulatymianekprzyprawa do karkówki3 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki mąkiolej do smażenia1 szklanka wodyWYKONANIE:Karkówkę kroimy w plastry. Robimy marynatę z oliwy, ziół , sosu sojowego i przyprawy do karkówki, wlewamy do miski.Plastry wkładamy do marynaty .Wszystko razem dokładnie obtaczamy. Tak przyprawione mięso zostawiamy na dobę w zimnym miejscu.Kolejnego dnia. każdy kawałek lekko obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Mięso wkładamy do szerokiego naczynia. Podlewamy szklanką wody. Nakrywamy i dusimy na małym ogniu.Cebulę kroimy w kostkę smażymy i dodajemy do karkówki. Mięso wymaga duszenia przez około 1 godzinę.Możemy wcześniej sprawdzić, czy jest już miękkie. Powinno być kruche i mięciutkie.Podajemy z ziemniakami i surówką.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.