Wykonanie
Przepis na chrupiącą i aromatyczną
karkówkę :) Wiadomo że
karkówka z grilla była by jeszcze lepsza, ale w sezonie nie grillowym z patelni też można opędzlować takiego smakołyka :) Danie stosunkowo proste wymagające tylko odpowiednio przygotowania
mięsa przed smażeniem a
potem tylko pilnować żeby się dobrze smażyło i jeśli potrzeba lekko podlewać
wodą ewentualnie
bulionem i następnie poddusić. Jako dodatek można dodać
ziemniaki gotowane ze smażoną
cebulką albo frytki z
sosem czosnkowym i
ketchupem.Składniki:4 plastry
karkówki (ok 0.5kg?:)4 duże
cebuleprzyprawa do
Karkówki firmy Prymat
oliwaPrzygotowanie:
Karkówkę kroimy w plastry.
Cebulę kroimy w piórka. Przekładamy ją do naczynia z
karkówką. Doprawiamy
przyprawą do
karkówki i polewamy kilkoma kropelkami
oliwy. Odstawiamy na kilka godzin
mięso do lodówki.Na rozgrzaną patelnię wykładamy doprawiane
mięso z
cebulą. Smażymy ok 30minut. (możemy podlewać niewielką ilością
wody).
About Antolka Jakuszkowa