ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 16 sztukcebula 2,5 sztukocet winny 0,5 litrówrodzynki 200 gramówcytryna 2 sztukczosnek 4 ząbkicukier 500 gramówsól 1 łyżek stołowychgorczyca 1 łyżek deserowychCynamon 1 łyżek deserowychimbir 1 łyżek stołowychWykonanie:Obrane jabłka pokroić w grubą kostkę, usuwając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane cytryny pokroić w cienkie plasterki. Dusić jabłka z octem do miękkości. Dodać cukier, posiekaną cebulę i czosnek oraz cytryny. Mieszając, gotować na wolnym ogniu 30 minut. Wsypać przyprawy oraz wypłukane , osączone rodzynki i dusić jeszcze 10 minut. Gorący sos przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 minut. Podawać do mięs lub wędlin.Uwagi:Imbir- posiekany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: