ßßß Cookit - przepis na Chutney z rodzynkami

Chutney z rodzynkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 16 sztuk
cebula 2,5 sztuk
ocet winny 0,5 litrów
rodzynki 200 gramów
cytryna 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
cukier 500 gramów
sól 1 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Obrane jabłka pokroić w grubą kostkę, usuwając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane cytryny pokroić w cienkie plasterki. Dusić jabłka z octem do miękkości. Dodać cukier, posiekaną cebulę i czosnek oraz cytryny. Mieszając, gotować na wolnym ogniu 30 minut. Wsypać przyprawy oraz wypłukane , osączone rodzynki i dusić jeszcze 10 minut. Gorący sos przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 minut. Podawać do mięs lub wędlin.
Uwagi:
Imbir- posiekany.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10881/Chutney-z-rodzynkami