Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
cukier 2 łyżek stołowych
soda 1 szczypta
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
kakao 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
olej według uznania
serek waniliowy 1 sztuk
owoce sezonowe według uznania
śmietana bita według uznania
mleko 3 szklanekWykonanie:Przesianą
mąkę,
cukier,
cukier waniliowy,
kakao,
sodę i
sól wymieszać. wbić
jajka, wlać
mleko i łyżkę
oleju, wymieszać na gładkie ciasto. Na patelni rozgrzać
olej i łyżką wazową wlewać porcje ciasta i smażyć z obu stron rumiane naleśniki. Posmarować je
serkiem waniliowym, obłożyć
owocami, złożyć i każdy udekorować
owocami oraz kleksem
bitej śmietany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: