Wykonanie

Amerykańskie pancakes, czyli małe puszyste naleśniki są świetnym pomysłem na weekendowe śniadanie. Tradycyjnie serwowane z
syropem klonowym, jednak ja proponuję
serek waniliowy i świeże
owoce.
ok. 14 naleśników (śr. 10cm.)
Przygotowanie: 5-10 min.
Smażenie: ok. 20 min.
Składniki
200g
mąki1,5 łyżki
proszku do pieczeniaszczypta
soliłyżeczka
cukru250ml
mleka2 średnie
jaja1,5 łyżki
olejuolej do smażenia
2
serki wanilioweopakowanie
borówek amerykańskich lub innych
owocówPrzygotowanie
Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zmiksuj (zdj. 1 , 2 i 3).
Rozgrzej patelnię i nalej kilka kropli
oleju.
Wylej porcję ciasta na patelnię i smaż na wolnym ogniu do momentu pojawienia się pęcherzyków (zdj. 4).
Odwróć i smaż przez kilkanaście sekund (zdj. 5).
Odwiedź Dopraw Swój Świat na Facebook'u



