ßßß Cookit - przepis na KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY Z PULPETAMI I ZIEMNIAKAMI

KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY Z PULPETAMI I ZIEMNIAKAMI

nazwa

Wykonanie

« KOTLETY MIELONE Z RZODKIEWKĄ ...
GULASZ ZIEMNIACZANY »
1/2 GŁÓWKI KAPUSTY BIALEJ
6 ZIEMNIAKÓW 2 L WODY SOL, PIEPRZ, TYMIANEK, 2 KOSTKI BULIONOWE
PULPETY
40 DAG MIĘSA MIELONEGO 2 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ JAJKO 1/2 PĘCZKA SZCZYPIORKU SÓL, PIEPRZ
WYKONANIE
W garnku zagotować wodę, dodać pokrojoną w kostkę kapustę dodać przyprawy gotować , ziemniaki obrać pokroić w kostkę, dodać do zupy . Przygotować pulpety z mięsa mielonego, bułki tartej, jajka, szczypiorku drobno pokrojonego oraz przypraw. Do podgotowanego kapuśniaku wkładać uformowane rękami zwilżonymi w wodzie nieduże, okrągłe kulki, powoli dogotować do miękkości.
czwartek, 14 lipca 2011, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2011/07/KAPUSNIAK-Z-MLODEJ-KAPUSTY-Z-PULPETAMI-I.html