Wykonanie
« KOTLETY MIELONE Z
RZODKIEWKĄ ...GULASZ ZIEMNIACZANY »1/2 GŁÓWKI
KAPUSTY BIALEJ6
ZIEMNIAKÓW 2 L
WODY SOL,
PIEPRZ,
TYMIANEK, 2 KOSTKI
BULIONOWEPULPETY40 DAG
MIĘSA MIELONEGO 2 ŁYŻKI
BUŁKI TARTEJ JAJKO 1/2 PĘCZKA
SZCZYPIORKU SÓL,
PIEPRZ
WYKONANIEW garnku zagotować
wodę, dodać pokrojoną w kostkę
kapustę dodać
przyprawy gotować ,
ziemniaki obrać pokroić w kostkę, dodać do zupy . Przygotować pulpety z
mięsa mielonego,
bułki tartej,
jajka,
szczypiorku drobno pokrojonego oraz przypraw. Do podgotowanego kapuśniaku wkładać uformowane rękami zwilżonymi w wodzie nieduże, okrągłe kulki, powoli dogotować do miękkości.czwartek, 14 lipca 2011, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »