ßßß Cookit - przepis na ZUPA Z KALAREPY I RZODKIEWKI

ZUPA Z KALAREPY I RZODKIEWKI

nazwa

Wykonanie

« SZYNKA WIEPRZOWA PO KARPACKU
MUS Z TRUSKAWEK »
50 DAG KALAREPY
PĘCZEK RZODKIEWEK
4 SZKL BULIONU
1/2 PĘCZKA KOPERKU
NATKA PIETRUSZKI
1 ZĄBEK CZOSNKU
1 ŁYŻKA MASŁA LUB MARGARYNY
1 SZKL JOGURTU
SÓL, PIEPRZ, GAŁKA MUSZKATAŁOWA DO SMAKU
WYKONANIE
Obrać i umyć kalarepkę, pokroić w drobną kostkę, liście drobno pokroić. Rozgrzać tłuszcz na patelni, dusić przez chwilę kalarepkę. Wrzucić na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać wszystko do garnka. Wlać rosół, gotować 20 minut . Oczyszczone rzodkiewki pokroić w talarki dodać do zupy gotować ok. 8 min. . Doprawić zupę solą , pieprzem i gałką muszkatałową . Odstawić i dodać jogurt. Posypać posiekaną zieleniną.
poniedziałek, 30 maja 2011, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2011/05/ZUPA-Z-KALAREPY-I-RZODKIEWKI.html