Wykonanie

Pysznie!Pięknie!Zdrowo!Różnorodnie!A do tego „robi się samo” :)Wspaniałe danie na pierwsze lub drugie śniadanie!Może także z powodzeniem zastąpić
sałatkę owocową na podwieczorek!Czy można oczekiwać więcej?!Przepis oryginalnie pochodzi z tej strony, a ja wypatrzyłam go na blogu Caketime . (Warto tam zajrzeć, bo Anahitka wspaniale opisała zalety tego dania, a jej zdjęcia wywołują prawdziwy ślinotok!)

Składniki: (2 duże porcje)1/2 szklanki
płatków owsianych( zwykłych)1/2 szklanki
jogurtu greckiego lub zwykłego naturalnego1/2 szklanki
mleka*łyżeczka
syropu z agawy ( opcjonalnie)dodatkowo:dowolne
owoce (w całości, pokrojone lub zmiksowane),
rodzynki, orzeszki, nasiona, kawałki
czekolady,
kakao,
cynamon lub co tylko innego przyjdzie Wam do głowy*jeśli dodajemy zwykły
jogurt można dodać mniej
mleka
Wykonanie:Do słoiczka, kubka lub miseczki wsypać
płatki, wlać
jogurt i
mleko, dosłodzić do smaku
syropem z agawy. Całość dobrze zamieszać. Dodać
owoce, ale równie dobrze można dodać je dopiero rano. (Ja dodałam mus z
truskawek oraz całe
owoce, ale dopiero rano, tuż przed podaniem owsianki.) Można również dodać
rodzynki (jeśli używamy) i nasionka.Wstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin/całą noc (chociaż
płatki powinny zmięknąć już po około 45 minutach).Rano wymieszać, ewentualnie dodać
owoce lub inne dodatki.Smacznego:)