Wykonanie
            Już od dawna zbierałam się aby zamieścić ten przepis. Owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań, jednak teraz latem, kiedy jest bardzo ciepło gorąca owsianka mnie zniechęca do jedzenia. Przyjemnie ochłodzić się już od samego rana. Ilość składników wedle uznania, ja robię porcję dla jednej osoby w wysokiej szklance. Przyznaje, że ze wszystkich owsianek na zimno jakie robiłam najlepiej smakuje mi ta z 
malinami. Można zaszaleć i dodać 
kakao, 
banany, 
truskawki albo wszystko naraz.
 płatki owsianemiódmleko
płatki owsianemiódmlekodowolne 
owoceNa spód wsypujemy 
płatki owsiane, zalewamy 
mlekiem, dodajemy łyżeczkę 
miodu, następnie układamy warstwę 
owoców ( u mnie 
maliny ). Na 
owoce ponownie wsypujemy trochę 
płatków, zalewamy 
mlekiem, dodajemy 
miodu i na sam wierzch układamy 
maliny. Odstawiamy na noc do lodówki. Rano 
płatki powinny być miękkie i gotowe do jedzenia.
