Wykonanie
Już od dawna zbierałam się aby zamieścić ten przepis. Owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań, jednak teraz latem, kiedy jest bardzo ciepło gorąca owsianka mnie zniechęca do jedzenia. Przyjemnie ochłodzić się już od samego rana. Ilość składników wedle uznania, ja robię porcję dla jednej osoby w wysokiej szklance. Przyznaje, że ze wszystkich owsianek na zimno jakie robiłam najlepiej smakuje mi ta z
malinami. Można zaszaleć i dodać
kakao,
banany,
truskawki albo wszystko naraz.
płatki owsianemiódmlekodowolne
owoceNa spód wsypujemy
płatki owsiane, zalewamy
mlekiem, dodajemy łyżeczkę
miodu, następnie układamy warstwę
owoców ( u mnie
maliny ). Na
owoce ponownie wsypujemy trochę
płatków, zalewamy
mlekiem, dodajemy
miodu i na sam wierzch układamy
maliny. Odstawiamy na noc do lodówki. Rano
płatki powinny być miękkie i gotowe do jedzenia.