Wykonanie

Postanowiłam podzielić się z
Wami jeszcze jednym przepisem. Danie to robiłam dzisiaj na obiad - wyszło pyszne!. To trochę taka oszukana Carbonara :). Aha.... zrobiłam je w równe 20 minut łącznie z gotowaniem
makaronu.Składniki(na 1 porcje - dzisiaj gotowałam tylko dla siebie :)):kubek
makaronu Farfalle1/2 filiżanki
śmietanki 36 %1/2 filiżanki tartego
parmezanu1
jajkoćwiartka
serka Camembert (dałam Turek)
gałka muszkatołowapieprz,
sól3 plasterki
szynkigarść
rucolipół ząbka
czosnkuMakaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką
oleju.
Szynkę kroimy w paski - podsmażamy na patelni. Otarty
parmezan przekładamy do miseczki. Dodajemy
śmietanę,
jajko,
pieprz,
sól,
gałkę muszkatołową, posiekany
czosnek i wlewamy wszystko na patelnie. Do tego dodajemy pokrojony w kostkę
Camembert. Mieszamy do momentu aż sos się zetnie, a
ser roztopi.Ugotowany
makaron wsypujemy do sosu, wszystko razem ze sobą mieszamy i zdejmujemy z ognia.Danie wykładamy na talerz, posypując dużą ilością gałki i listkami
rucoli - świetne połączenie!Smacznego!