ßßß
Postanowiłam podzielić się z Wami jeszcze jednym przepisem. Danie to robiłam dzisiaj na obiad - wyszło pyszne!. To trochę taka oszukana Carbonara :). Aha.... zrobiłam je w równe 20 minut łącznie z gotowaniem makaronu.Składniki(na 1 porcje - dzisiaj gotowałam tylko dla siebie :)):kubek makaronu Farfalle1/2 filiżanki śmietanki 36 %1/2 filiżanki tartego parmezanu1 jajkoćwiartka serka Camembert (dałam Turek)gałka muszkatołowapieprz, sól3 plasterki szynkigarść rucolipół ząbka czosnkuMakaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju.Szynkę kroimy w paski - podsmażamy na patelni. Otarty parmezan przekładamy do miseczki. Dodajemy śmietanę, jajko, pieprz, sól, gałkę muszkatołową, posiekany czosnek i wlewamy wszystko na patelnie. Do tego dodajemy pokrojony w kostkę Camembert. Mieszamy do momentu aż sos się zetnie, a ser roztopi.Ugotowany makaron wsypujemy do sosu, wszystko razem ze sobą mieszamy i zdejmujemy z ognia.Danie wykładamy na talerz, posypując dużą ilością gałki i listkami rucoli - świetne połączenie!Smacznego!