ßßß
Cookit - przepis na Muffinki bananowo-kokosowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Muffinki bananowo-kokosowe
Składniki
Olej słonecznikowy
Jajko
Cukier
Banan
Wiórki kokosowe
Rodzynki
Mąka pszenna razowa
Mąka pszenna
Proszek do pieczenia
Wykonanie
Prawie czarne
banany
, a my zaraz wyjeżdżamy. Część zużyta w
omlecie
, a część szybciutko w muffinkach. Lekko zmodyfikowałam przepis Harriotta na ciasto
marchewkowe
. Muszę przyznać, że połączenie
bananów
i
kokosa
jest intrygujące. Autorem jednego ze zdjęć jest mój mąż.
Składniki:150 ml
oleju słonecznikowego
2
jajka
100 g
cukru
muscovado250 g
bananów
(3 - 4
banany
)75 g
wiórków kokosowych
50 g
rodzynek
75 g
mąki pszennej razowej
75 g
mąki pszennej
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
Wykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę do muffinków wyłożyć papilotkami (tym razem użyłam formy o średnicy 8 cm - wyszło mi ok. 7- 8 muffinków).
Banany
rozgniatamy widelcem.
Jajka
,
cukier
i
olej
mieszamy. Dodajemy
banany
i ponownie mieszamy. Dodajemy
wiórki kokosowe
,
mąki
,
proszek do pieczenia
i
rodzynki
. Mieszamy do połączenia składników. Masę przekładamy do foremek i pieczemy do suchego patyczka. (moje większe formy piekłam ok. 30 minut)
Źródło:
http://stokolorowkuchni.blox.pl/2014/02/Muffinki-bananowo-kokosowe.html
Przepisy powiązane
Ciasto marchewkowo-kokosowe
Lamingtony
Krówkowo - bananowe muffinki
Ciasto bananowe w polewie czekoladowej
Najlepszy biszkopt mojej mamy
Składniki powiązane (0)