Wykonanie
Przepyszne muffiny! Po przygotowaniu masy z jednej porcji stwierdziłyśmy z siostrą, że dziesięć babeczek to stanowczo za mało, więc upiekłyśmy kolejną porcję. Było warto, chociaż w tym przypadku kalorii lepiej nie należy liczyć :P

Składniki na około 10 sztuk:8 kruchych
krówek,140 g
mąki pszennej,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,pół łyżeczki
sody oczyszczonej,2 łyżki
cukru,5 łyżek
mleka,1
jajko, roztrzepane,50 ml
oleju słonecznikowego,3
banany.Wykonanie:Przygotować składniki suche: w misce wymieszać przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia,
sodą i
cukrem. W osobnym naczyniu wymieszać składniki mokre:
mleko,
jajko i
olej.
Banany rozgnieść,
krówki pokroić na drobne kawałeczki. Składniki suche połączyć z mokrymi, dodać rozgniecione
banany, pokrojone
krówki, wymieszać, ale nie za dokładnie, tylko do połączenia się składników.Masę wyłożyć do foremki na muffiny, piec około 25 minut w temperaturze 150ºC (patyczek włożony w muffinkę nie będzie suchy, przez
banany, ale też nie będzie na nim śladu surowego ciasta).


Smacznego :-)Inspiracja zaczerpnięta z mojewypieki.commade by Kate & madziorPrzepis rzutem na taśmę dodaję do akcji: