Wykonanie

Na początek polecam Wam pyszne i proste w wykonaniu ciasto. Kiedy nie masz co zrobić z
bananami, zrób ten placek :) Z wyglądu trochę
chlebowe, ale b ardzo smaczne ciasto, dzięki
bananom - wilgotne w smaku. Łatwe w wykonaniu.W sam raz na niespodziewany przyjazd gości :)Składniki:250 g
miękkiej margaryny200 g
cukru2
jajka5 płaskich łyżek
mleka do rozpuszczenia
sody1 łyżeczka
sody oczyszczonej rozpuścić w
mleku1 łyżeczka
proszku do pieczenia350 g
mąki pszennej4 przejrzałe
banany - rozgniecione widelcemWykonanie:Włączyć piekarnik na 180 st.C.
Margarynę utrzeć z
cukrem do połączenia składników. Ciągle miksując dodawać po jednym
jajku. Do masy dodać
banany, rozpuszczoną w
mleku sodę i
proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem. Następnie przesianą
mąkę, wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Wylać do formy* wyłożonej papierem do pieczenia i piec do suchego patyczna, minimum 50 min. Dowolnie udekorować - posypać
cukrem pudrem lub
polewą czekoladową.Smacznego!* Do ciasta użyłam foremki keksówki 30x10cm, można również użyć średniej wielkości tortownicy.